Zakres obowiązków:
1. Przestrzegać obowiązujących przepisów regulujących porządek i dyscyplinę pracy oraz regulaminu pracy.
2. Przestrzegać zasad w zakresie bezpieczeństwa i higieny pracy oraz ochrony przeciwpożarowej.
3. Przyrządzać zdrowe i higieniczne posiłki.
4. Porcjować posiłki zgodnie z normą i nadzorować ich wydawanie.
5. Z każdego posiłku zostawić próby pokarmowe.
6. Przyjmować produkty z magazynu, kwitować ich odbiór w raportach żywieniowych i dbać o racjonalne ich zużycie.
7. Sporządzać codziennie zapotrzebowanie żywnościowe.
8. Organizować i kierować pracą pomocy kuchennych.
9. Prowadzić magazyn podręczny.
10. Utrzymywać w stanie używalności powierzony sprzęt kuchenny i dbać o czystość w kuchni.
11. Brać udział w ustalaniu jadłospisów.
12. Wymiar czasu pracy – 40 godzin tygodniowo, w dniach od poniedziałku do piątku, w godzinach od 6.00 do 14.00.
13. Obecność w pracy potwierdzać podpisem na liście obecności.
14. Wykonywać inne czynności wynikające z organizacji pracy i powierzone przez szefa kuchni i dyrektora szkoły.
|